Diğer

Ramazan Sofralarının Olmazsa Olmaz Lezzeti: Güllaç

11 ayın sultanı ramazan ayında sofraların vazgeçilmez lezzeti güllaç tatlısını evde yapmak o kadar kolay ki! Dışarıdan satın almadan evinizde mükemmel bir tatlı ziyafeti çekmek istiyorsanız bu tarif sizin işinizi çok kolaylaştıracak. Şimdi gelelim enfes güllaç tarifinin detaylarına..

Malzemeler;

3 litre süt

12 adet güllaç yaprağı

3 su bardağı toz şeker

1 paket vanilin

2 su bardağı ceviz içi

Üzeri için:

8 adet çilek

8 adet taze nane yaprakları

4 yemek kaşığı toz antep fıstığı

4 yemek kaşığı ceviz içi (ince çekilmiş)

Yapılışı;

Sütü derin bir tencereye alın ve üzerine şekeri ve vanilyayı ekleyin. Orta ateşte şeker eriyinceye kadar güzelce karıştırın. Süt elinizi hafif yakacak sıcaklığa geldiğinde ocaktan alabilirsiniz.

2 su bardağı cevizi irili ufaklı dişe gelir kıvamda olacak şekilde bir bıçak yardımı ile doğrayın. Güllacı hazırlayacağınız kabın içerisine bir kepçe ılık sütten ekleyin. Üzerine kabınıza göre boyutlandırdığınız güllaç yapraklarından ekleyin.

Tüm güllaç yapraklarını ekledikten ve hepsinin ıslandığından emin olduktan sonra diğer yaprakları da ekleyin. Güllaç yapraklarının, 5 dakika sütü iyice çekmeleri için bekleyin.  Ardından doğradığınız cevizleri iyice dökün ve kalan güllaç yapraklarını ekleyin. Buzdolabında en az 2 saat beklettikten sonra güllacınızı keserek servis edebilirsiniz.

İşte 11 ayın sultanı ramazanın olmazsa olmaz tatlısı güllacı yapmak bu kadar kolay!

Sizde güllaç yapımı için ihtiyacınız olacak bütün malzemeleri Biçen Marketlerinde uygun, kaliteli ve avantajlı fiyatlara bulabilirsiniz.

Hemen Biçen Marketlerine gelin, eksiklerinizi alın ve iftara güllaç yapın! J Şimdiden afiyet olsun..

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir