Yazılar

Biçen Market’ten Ramazan Pidesi Tarifi

İftarların sıcak gözdesi, Ramazan Pidesi’ni evinizde kolayca yapmanız için ihtiyacınız olanlar Biçen Market’te! Kolay yapımı ile sofranızda yer bulacak Ramazan Pidesi tarifi sizin için burada. İsterseniz sahurda tost olacak ancak bizce iftarda çok beğenilecek pide tarifi için ihtiyacınız olan malzemeler;

Hamur İçin;

  • 5 Su Bardağı Un
  • 2,5 Su Bardağı Ilık Su
  • Yarım Paket Yaş Maya Veya 1 Paket Kuru Maya
  • 1,5 Tatlı Kaşığı Tuz
  • 1 Tatlı Kaşığı Şeker

Sos İçin;

  • 1,5 Yemek Kaşığı Yoğurt
  • 1 Yumurta Sarısı

Üzeri İçin;

  • Susam

İlk olarak pide için hamuru uygu bir kaseye ufaladığınız yaş mayanızın üzerine şeker ve suyumuzdan 1 su bardağı kadarını ekleyerek karıştıralım ve mayamızın erimesini sağlayalım.

Daha sonra yoğurma kabımıza un ve tuzu alarak karıştıralım ve ortasını çukurlaştıralım. Çukurun içine mayayı ekleyelim üzerine toplamda 2,5 su bardağı olacak şekilde geriye kalan suyumuzu ekleyelim

Hamur yumuşak bir kıvamda olacak bu sırada ara ara elimizi ıslatalım hamurumuz toparlandıktan sonra mayalanması için üzerini streçleyelim ve temiz bir bez öreterek 40 dakika bekleyelim.

Mayalanan hamurumuzun üzerini açalım, un serptiğimiz tezgahta havasını alıp tekrar yoğuralım. Toparladığımız hamuru bir bıçak yardımı ile 2 eşit parçaya keselim ve yuvarlayalım.

Sonrasında iki hamurumuzu pişirme kağıdı serili fırın tepsisine alalım. Burada kullandığımız pişirme kağıtları hamurlarımızın tepsiye yapışmamasını sağlayacak.

20-25 dakika kadar mayalanması için bırakalım ve o esnada sosunu hazırlayalım. Yoğurt ve yumurta sarısını çırpalım.

Mayalanan hamurlardan bir tanesini alalım ve hafif hafif bastılarım. Daha sonra hazırladığımız  sosun yarısını bu hamurun üzerine alarak hafifçe açmaya başlayalım. Sonrasında açarak pide formuna getirelim. Hamurumuz kabaracağı için oldukça ince bir forma getirelim. Özellikle orta kısmına güzelce bastıralım.

Yeterince genişlettiğimiz hamurumuzun ilk önce kenarlarına parmak ucu ile bastıralım ve daha sonra çizgi çizgi bastıralım. Pişerken pidemizin şeklinin bozulmaması için bastırdığımız yerlerin üzerinden defalarca geçelim.

Son olarak susam serpelim. Son olarak önceden ısıttığımız 230 derece fırında üzer güzelce kızarana kadar pişirelim. Pidelerin yumuşak olması için önceden fırınımıza ısıya dayanıklı bir kapta su yerleştirelim.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir