İşten gelince yemek yapmak, yorucu bir günün ardından çokta kolay gelmiyor olabilir. Pratik ve lezzetli yemekler yapmak nasıl olurdu? Çalışanlar için eve geldiğinde kolay yapabileceği 5 adet yemek tarifini paylaşıyoruz. Yorulmadan pratik ve kolay yöntemlerle hemen hazırlayıp, biraz pişirip sonrada yiyebileceğiniz yemeklere hemen göz atalım!
-
İçindekiler
Lavaştan Pratik Pizza
-
3 adet lavaş
-
1 yemek kaşığı domates salçası
-
150 gram kaşar peyniri
-
100 gram sucuk
-
4 adet orta boy mantar
-
1 çay bardağı ayıklanmış siyah zeytin
-
5 adet cherry domates
-
1 kase sıcak su
-
1 tatlı kaşığı baharat karışımı (arzuya göre; kekik, tatlı kırmızı biber)
Lavaşın sığacağı büyüklükte bir fırın tepsisine yayın. Bir kase sıcak suya, domates salçasını ekleyerek karıştırın. İlk lavaşı, yerleştirerek üzerine salçalı sosu sürün ve bir tutam rendelenmiş kaşar peyniri serpiştirin. İkinci kat lavaşı ekleyip, salçalı sos ve rendelenmiş kaşar peyniri ekleyin. Ardından; üçüncü kat lavaşı serip salçalı sosu sürün. İnce ince dilimlediğiniz sucuk, mantar, domates ve zeytini ilave edip salçalı sosu üzerlerine gezdirin. Kaşar peyniriyle süsleyerek bu şekilde yaklaşık 10 dakika fırında bekletmeye devam edin. Bu arada alttaki lavaş altın sarısı renk almış olacak. Pizza servis tabağına alın, tavayı ters çevirip pizzanın üzerine örtün. Servis yapabilirsiniz.
-
Fırında Leziz Patates
- 4 adet orta boy patates
- 1/2 çay bardağı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
Patatesleri güzelce yıkayarak kabuklarını soyun. Elma dilim şeklinde kestiğiniz patatesleri bir kaba koyun, koyduğunuz kapta üzerine zeytinyağı, kekik, karabiber vs. gezdirin. Yağlı kağıdın üzerine serin ve fırında pişirin.
-
Alinazik
-
1 diş sarımsak
-
250 gram kuşbaşı et (küçük doğranmış)
-
50 gram tereyağı
-
1 yemek kaşığı biber salçası
-
1 çay kaşığı toz kırmızı biber
-
1 çay kaşığı tuz
Patlıcan İçin
-
3 adet közlenmiş patlıcan
-
1 çay kaşığı tuz
-
1 kase sarımsaklı yoğurt
Tereyağını derin bir tavanın içine alın, sarımsakları kavurun. Ardından etleri içine bırakın 6-7 dakika suyunu çekene kadar pişirin. Piştikten sonra salça, toz kırmızı biber ve tuz ekleyerek tatlandırın ve ocaktan alın. Közlenmiş patlıcanları kesme tahtasının üzerinde keskin bir bıçak yardımıyla dövün. Dövme aşamasında üzerine hafifçe tuz atın. İyice ezildiklerinde sarımsaklı yoğurt ile bir kasenin içinde birleştirin ve güzelce karıştırın. Servis tabağının içerisine yoğurtlu patlıcanlı karışımı alın. Ortasını çukurlaştırın. Hazırladığınız etleri de üzerine yerleştirin. Sosunu ilave ederek servis edin.
-
Beşamel Soslu Brokoli
-
600 grambrokoli
-
5 su bardağısıcak su
Beşamel sos için:
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı un
- 2 su bardağı süt
- 1 adet yumurta sarısı (arzuya göre)
- 1/2 çay kaşığı tuz
- 1/2 çay kaşığı taze çekilmiş tane karabiber
- 1/4 çay kaşığı rendelenmiş muskat cevizi
Üzeri için:
-
150 gram rendelenmiş kaşar peyniri
Brokoliyi çiçeklerine ayırın. Yeşil yaprak ve çok sert durumda olan kök kısımlarının fazlasını kesin. Sıcak suyu derin bir tencerede kaynatın. Bol suda yıkadığınız brokolileri, 5-6 dakika kadar haşlayın. Hafif bir yumuşaklık kazanana kadar haşladığınız brokolileri, bir süzgeç yardımıyla çıkartarak ısıya dayanıklı fırın kabına alın.
Beşamel sosu için; tereyağını küçük bir sos tenceresinde eritin. Yağ köpük köpük olduğunda unu katın ve hafif bir renk alana kadar kısık ateşte kavurun. Soğuk sütü azar azar ekleyip, sosu topaklanmaması için bir çırpıcı yardımıyla sürekli karıştırın. Tuz, taze çekilmiş tane karabiber ve rendelenmiş muskat ceviziyle tatlandırın. Ocaktan aldığınız sosa ilk sıcaklığı geçtiğinde yumurta sarısını katın ve hızlıca karıştırın. Fırın tepsisine aldığınız haşlanmış brokolilerin üzerine hazırladığınız beşamel sosu gezdirin. Rendelenmiş kaşar peynirini serpiştirin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında kaşar peyniri eriyip, üzeri kızarana kadar yaklaşık 15 dakika pişirin. Kışın vitamin ve minarel deposu brokoli, artık daha lezzetli. Fırından aldığınız brokoliyi sıcak olarak bekletmeden servis edin. Sevdiklerinizle paylaşın.
-
Mantarlı Tavuk Sote
-
600 gram kuşbaşı tavuk göğsü
-
300 gram kültür mantarı
-
3 yemek kaşığı zeytinyağı
-
2 adet yeşil biber(doğranmış)
-
2 adet kapya biber(doğranmış)
-
1 adet domates
-
1 çay kaşığı taze çekilmiş renkli tane karabiber
-
1 tatlı kaşığı kekik
-
1 çay kaşığı tuz
3 yemek kaşığı zeytinyağını tavada kızdırın. 600 gram kuşbaşı doğranmış tavuk göğüslerini, suyunu salmaması için yüksek ateşte soteleyin. Ardından 2 adet doğranmış yeşil ve kırmızı biberleri ekleyip sotelemeye devam edin. 300 gram doğranmış mantarı da ekleyip, suyunu salıp çekene kadar, soteleme işlemini 10 dakika kadar sürdürün. Son olarak; 1 adet kabukları soyulup doğranmış domates, 1 çay kaşığı tuz, 1 çay kaşığı çekilmiş tane karabiber ve 1 tatlı kaşığı kekiği de ekleyin. 15 dakika daha piştikten sonra, hazır.
-
Tozkana Salatası – Panzella
-
1 somun bayat ekmek
-
5 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
-
3 yemek kaşığı balsamik sirke
-
3 adet orta boy domates
-
10 adet kalamata siyah zeytin
-
1 adet orta boy kırmızı soğan
-
1/2 demet fesleğen
-
1/2 çay kaşığı tuz
-
1/2 çay kaşığı taze çekilmiş tane karabiber
Salatayı hazırlamak için; gerçekten bayatlamış bir adet somun ekmeği suda ıslatın. Fazla suyunu sıktıktan sonra küçük küpler halinde dilimleyin. Ekmek küplerini derin bir kaseye alın. Küçük bir kasede çırptığınız sızma zeytinyağı, balsamik sirke, tuz ve taze çekilmiş tane karabiber ile ekmek parçalarını karıştırın. Domatesleri ekmek küpleri ile uyumlu olacak şekilde kesin. Kabuğunu soyduktan sonra ortadan ikiye kestiğiniz kırmızı soğanı ince ince kesin. Bol suda yıkayıp, kuruladığınız fesleğenleri ellerinizle minik parçalara ayırın. Çekirdeklerini çıkardığınız zeytinleri dilimleyin. Dilimlenmiş ve doğranmış olan tüm salata malzemesini ekmek küpleri ile karıştırdıktan sonra salatayı soğuk olarak servis edin. İyi bir öğlen yemeği ya da hafif bir akşam seçeneği olarak sevdiklerinizle paylaşın.
İşten eve geldiğinizde kolaylıkla hazırlayabileceğiniz bu tarifler için aradıklarınızı Biçen Market’te hemen bulabilirsiniz!