En çok tartışılan, tarihin en büyük sorularından bir tanesi: pirinç pilavı en iyi nasıl yapılır? Herkesin kendine özel yöntemleri ve söyleyecekleri vardır. Zor gözükse de iyi bir pilav yapmak aslında oldukça kolay. Biçen markette iyi bir pilav için aradığınız her şey var! Alışveriş için ihtiyacınız olanlar ve pilavı nasıl yapacağınızın detayları Biçen’den gerisi sizden. Hadi başlayalım;
- Pirinç Seçmek
Pirinç pilavı için en önemli olan aslında pirinç seçmektir. En iyi sonuç genelde baldo pirinçle alınır. Pişip tane tane kalabilecek olan baldoyu tercih etmeniz daha doğru olur. Biçen’de bulabileceğiniz Öğüt Osmancık Pirinç bunun için en ideali.
- Pirinci Islatın
Islatmadan da kullanmak, tamamen sizin tercihiniz. Ama 1-2 saat önceden ılık suda ıslatmaya da bırakabilirsiniz. İster ıslatın ister ıslatmayın ama duru su çıkana kadar yıkamalı ve süzdürmelisiniz.
- Kesinlikle Tereyağı Kullanın
Pirinç çok güzel olabilir, el lezzetinizi saymıyoruz bile ancak Biçen Market Kebir Gurme Tereyağ tam bu pilav için. Tabağa koyduğunuzda mis gibi kokutacak bu tereyağı tencereye atalım. Kapağı açın ve tereyağını bırakın. Isı seviyesini ayarlamak için bir damla Yudum Egemden Riviera Zeytinyağı damlatın.
- İyice Kavurun
Yıkadığınız pirinçleri tereyağlı tencerenize dökün ve uzun uzun hafif ateşte kavurun. Pirinci ne kadar kavurursanız o kadar iyi bir pilav elde edersiniz. Karıştırırken dikkat etmeniz gereken nokta alttan yukarı doğru karıştırmanız. Böylece pirinci kırmazsınız ama mutlaka kaşığınız tahta olmalı.
- Limon Suyu
Bembeyaz bir pilav elde etmek istiyorsanız, pilavı kavururken 1-2 damla limon suyunu içine sıkabilirsiniz. Tereyağının vereceği sarılığı engellemiş olursunuz.
- Ölçüye Dikkat
Pilav da ölçü her şeydir. İyi bir pilav için ölçünüz 1’e 1,5 olmalı. Yani bir bardak pirinç koyduysanız, bir buçuk bardak su koymalısınız. Suyunuz ise kaynamış ve en az 2 dakika beklemiş bir su olmalı. Su yerine de tavuk ya da et suyu kullanırsanız lezzetli bir pilav elde edebilirsiniz.
- Kısık Ateşte & Karıştırmadan
Suyu döktükten sonra pilavınızı karıştırmayın. Sadece suyun etrafa dağılmasına yardımcı olun, o da bir kerelik olsun. Sonra kapağını kapatın ve kısık ateşe alın.
- Demlenmesine İzin Verin
Yüksek ateşte pişirmek gibi kapağını açmak da tencerenin içindeki buhar yok edeceği için pişme süresini uzatır ve lapa olmasına neden olur. Kapağını yalnızca suyunu çekmeye yakınken açın. Pişen pilavınızı hemen servis etmeyin, kapağın altına bir kağıt havlu koyun ve kapatın. En az 20 dakika demlenmesine izin verin.