Muzlu rulo pasta
Yazılar

Muzlu Rulo Pasta: Yaz İçin Enfes Pasta Önerisi

Biçen Market Yaz Şenlikleri tüm hızıyla devam ederken şubelerimizde malzemelerini en taze halleri ile bulabileceğiniz bir tarif vermeye geldik!

Muzlu rulo pasta 7’den 70’e herkes tarafından sevilen ve çoğumuzun küçüklük anılarında büyük bir yer edinmiştir.

Şimdi gelelim muzlu rulo pasta tarifimiz için malzemelerimize;

Pandispanya için;

  • 4 adet yumurta
  • 4 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 yemek kaşığı su
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu

Kreması İçin;

  • 1 yumurta sarısı
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı un
  • 3 yemek kaşığı toz şeker
  • 3 yemek kaşığı mısır nişastası
  • 800 ml süt
  • 1 tatlı kaşığı vanilya özütü
  • 2 adet muz

Yukarıda rulo pasta tarifi için ihtiyacınız olabilecek tüm malzemeleri Biçen Market şubelerimizde bulabilirsiniz. Unutmayın Yaz Şenlikleri 17-23 Haziran tarihleri arasında tüm şubelerimizde sağlam indirim var!

Yapılışı;

Pastanın kreması için süt, un, nişasta, toz şeker ve yumurta sarısını bir çırğıcı yardımı ile karıştırarak yavav yavaş kısık ateşe alıyoruz. Koyu bir kıvam alana kadar pişirdiğimiz kremaya soğuk tereyağı ve vanilya özütünü ekliyoruz ve biraz karıştırıp, ocaktan alarak soğumaya bırakıyoruz.

Yumurtaları, toz şekeri ve suyu iyice renk alana kadar çırpıyoruz. Sırasıyla içine un, kakao, vanilya ve kabartma tozunu ekleyerek karıştırıyoruz.

Ardından hazırladığımız karışımı kalıbımıza dökerek önceden 190 derecede ısıtılmış fırında hafif bir renk alana kadar pişiriyoruz. Hafif renk aldıktan sonra pandispanyamızı soğumaya bırakıyoruz.

Hem krema hem de pandispanya soğuduktan sonra pandispanyamızı kalıptan çıkararak kırmadan bir tur döndürüyoruz. Ardından içerisine kremamızı ve iki adet muzu yerleştiriyoruz. Tekrar rulo yapıp buzdolabına atıyoruz.

En az iki saat dinlendikten sonra dilimleyerek servis yapabilirsiniz!

Şimdiden afiyet olsun!

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir