Yazılar

Ramazan Geliyor: Ramazan Ayı İçin Hurmalı Tarifler

Bereketiyle tüm sevdiklerinizi keyifli sofralarda toplayan ramazan çok yaklaştı. Bizde sizler için ramazanın olmazsa olmaz meyvesi hurma ile yapılabilecek tatlıları bir araya getirdik!

Bu lezzetler için ihtiyacınız olacak tüm malzemeleri Biçen Market’lerinde kolaylıkla bulabilirsiniz.

Şimdiden sevdiklerinizle mutlu ve sağlıklı bir ramazan geçirmenizi dileriz.

  1. Tarif: Hurmalı Baklava Hamuru Dilimleri

Malzemeler;

  • 20 Adet Baklava Yufkası
  • 100 Gram Tereyağı
  • 1 Adet Orta Boy Elma
  • 10 Adet Hurma
  • 1 Çay Bardağı Toz Şeker
  • 300 Gram Ceviz
  • Yarım Tatlı Kaşığı Toz Tarçın

Yapılışı;

Tereyağını sos tenceresinde eritin. 1-2 dakika soğuduktan sonra içerisine toz şeker ve tarçın ilave edin, karıştırın. Kabuklarını soyduğunuz elmaları küp şeklinde doğrayın. Çekirdeklerini çıkarttığınız hurmaları elmalarla eşit olabilecek büyüklükte kesin.

Baklava yufkalarının aralarına ceviz içi serpiştirerek hazırladığınız tereyağlı karışımı sürüp üst üste dizin.

Doğramış olduğunuz hurma ve elma küplerini orta ateşte 5 dakika soteleyin.

Baklava yufkalarının üzerine elmalı karışımı ekleyip rulo şeklinde sarın. Üzerine eritilmiş tereyağı sürdükten sonra 200 derece fırında üzeri renk alana kadar pişirin.

Afiyet olsun 🙂

  1. Tarif: Hurmalı Islak Kek

Malzemeler;

  • 200 Gram Hurma
  • 1 Su Bardağı Su
  • 2 Yemek Kaşığı Tereyağı
  • 3 Adet Yumurta
  • ¾ Su Bardağı Esmer Şeker
  • 1,5 Su Bardağı Un
  • 1 Paket Vanilya
  • 1 Paket Kabartma Tozu

Sosu için;

  • 200 gram krema
  • 50 gram tereyağı
  • 175 gram esmer şeker
  • 1 paket vanilya

Yapılışı;

Uzunlamasına kestiğiniz hurmaların çekirdeklerini çıkartın. Su ilavesi ile 5 dakika kaynatın.

Karışıma tereyağı ilave ettikten sonra kapağı kapalı şekilde 10 dakika demlendirin. Oda sıcaklığında beklettiğiniz yumurta ve vanilyayı küçük bir kase içerisinde çırpın. Hurmalı karışımı püre haline getirin.

Çırpılmış yumurtalara hurma püresi, un ve esmer şeker karışımını ekleyip bir çırpıcı yardımı ile karıştırın.  Hazırladığınız kek hamurunu fırın kabına aktarıp önceden 180 derecede ısıttığınız fırında 45 dakika pişirin.

Sosu için tereyağını bir tavada eritin, içerisine krema, esmer şeker ve vanilyayı ekleyip kıvam alana kadar fokurdatın.

Fırından çıkan kekinizi bir miktar dinlendirin. Dilimlere ayırın ve sosunu dökün.

Afiyet olsun 🙂

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir