Yaz tatlıları nasıl yapılır?
Yazılar

Hazırlaması Kolay Yaz Tatlıları

Havalar ısındı, sıcak havalarda mutfakta uzun süre vakit geçirmek sizi yoruyor olabilir. Yaz aylarında şerbetli ağır tatlılar midenize iyi gelmeyebilir, işte bu yüzden pratik ve serinletici tatlı tarifleri ile karşınızdayız!

Evinizde birkaç malzeme ile kolayca hazırlayabileceğiniz gelen misafirlere şık sunumlarla servis edebileceğiniz bu tatlıların tariflerindeki tüm malzemeleri Biçen Market’ten hemen alabilirsiniz!

Çıtır Dondurma

Malzemeler;

  • 400 gram kahvaltılık mısır gevreği
  • 1/2 su bardağı toz şeker
  • 1 çay kaşığı toz tarçın
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 700 gram vanilyalı dondurma
  • 1 paket toz krem şanti
  • 1 çay bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı bal (isteğe bağlı)

Kahvaltılık gevreği elinizde ufalayın, ardından üzerine toz şeker ve tarçını ekleyin. Ocağın altını açın ve tereyağını orada eritin. Eriyen tereyağının üstüne hazırladığımız mısır gevrekli karışımı ekleyin ve koyulaşana kadar kavurun.

Vanilyalı dondurmayı yarım saat oda sıcaklığında bekletin ve üzerine bir çay bardağı sütle çırpılmış bir paket krem şantiyi ilave edip karıştırın.

Borcamın tabanına hazırladığımız gevreğin yarısını yayın, ardından dondurmayı dökün ve yeniden gevrek ile üstünü kapatın. Buzdolabında 6 saat kadar bekletin ve servis edebilirsiniz.

Bisküvili Kesme Muhallebi

Malzemeler;

  • 1 litre süt
  • 9 yemek kaşığı irmik
  • 9 yemek kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı

Kakaolu kısmı için:

  • 2 yemek kaşığı kakao

Arası için:

  • 1/2 paket petibör bisküvi

Altı kısık derin bir tencerede süt, irmik ve toz şekeri karıştırın. Muhallebinizin kaynaya kadar karıştırmaya devam edin ve altını kapadıktan sonra tereyağını ekleyip güzelce karıştırın. Bir kek kalıbının içini streç film ile kaplayın ve muhallebinin yarısın boşaltın. Kalan yarısınaysa kakaoyu ekleyin.

Mikser ile çırpın ve iyice karışmasını sağlayın. Arası için petibör bisküvileri robottan çekerek un gibi inceltin ve kalıba döktüğünü muhallebinin üstüne serpin. Onunda ütüne kakaolu karışımı boşaltın ve oda sıcaklığına geldikten sonra buzdolabında 2 saat kadar dinlendirin.

Sonrasında dolaptan çıkarın ve üstünü toz antep fıstığı, çilek ve sizin zevkinize göre süslerle süsleyin.

Sıcak yaz günlerinde tatlınız soğuk olsun istiyorsanız, Biçen Market’e hemen uğrayın! Yukarıdaki malzemeler ve daha aradığınız birçok şey Biçen’de.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir