Yazılar

Mangal Keyfinize Ekstra Lezzet Katacak Tarifler

Piknik bahar mevsiminde sık sık yapılan, kültürümüzdeki en özel aktivitelerden biridir. Bir sohbette piknik konusu açılınca mangalın kömürü ve etler bir anda ortaya çıkar. Ancak önceden yapılan hazırlıklarla gidilen pikniklerin tadı bir başka oluyor. Hazırlanan poğaçalar, salatalar tatlılar lezzete lezzet katıyor.

Afiyetle kurulacak ve uzunca ziyafetle kurulacak piknik sofrası için neler hazırlayacaksınız? Bir gece öncesinden mutfağa girerek neler yapabilirsiniz bir bakalım.

Yanan mangalın hakkını tabii ki iyi et verir. Biçen Kasap’tan alacağınız tavuk, kanat, pirzola, köfte, sucuk ve daha fazlası aslında pikniği piknik yapar. Ancak etleri pişirmek için bir mangala ihtiyacınız var. Biçen 20 Mayıs – 02 Haziran broşürümüze hemen göz atın. Mangal için ihtiyacınız olan mangal, mangal kömürü, ağaç saplı kafesli ızgara, paslanmaz maşa, yelpaze ve doğal çıra Eser’den sizlere Biçen indirimiyle!

Aile ziyafetinizde mangal için ihtiyacınız olanlar tamamsa, yanında yiyebileceğiniz tarifleri sizin için sıralayalım;

Közlenmiş Karışık Sebze Salatası

Malzemeler;

  • 3 Adet Közlenmiş Patlıcan
  • 3 Adet Közlenmiş Kırmızı Biber
  • 2 Adet Közlenmiş Yeşil Biber
  • 2 Diş Sarımsak
  • 3 Yemek Kaşığı Sirke
  • Yarım Demet İnce Doğranmış Maydanoz
  • 1 Adet İnce Doğranmış Kuru Soğan
  • 5 Yemek Kaşığı Sıvı Yağ
  • Karabiber
  • Tuz

Mangal közlediğiniz patlıcan, kırmızı ve yeşil biberlerinizi güzelce soyun. Sonra küçük küçük olacak şekilde doğrayın. Maydanozları ilave edin, küçük bir kasede çok ince doğranmış sarımsakları sirkeyi, sıvı yağı, tuzu ve karabiberi katıp karıştırın. Bu karışımı sebzelere dökün ve soğanı da katıp harmanlayın. Salatamız servise hazır!

Mayasız Dereotlu Poğaça

Dışı kıyır kıyır, mayalı bir poğaça gibi yumuşacık nefis bir poğaça için ihtiyacınız olan;

  • 125 Gr. Tereyağı (Yumuşak)
  • 1 Çay Bardağı Sıvı Yağ
  • 1 Çay Bardağı Süt
  • 1 Yumurta
  • 1 Tatlı Kaşığı Tuz
  • 1,5 Paket Kabartma Tozu
  • 1 Kase Peynir
  • 1 Kase Kıyılmış Dereotu
  • Yaklaşık 3.5 Su Bardağı Un

Tereyağı, sıvı yağ, yumurta, süt ve tuzu bir kaba alıp çırpın. Peynir ve dereotu eklenip karıştırılır. Peynir içinde eriyeceği için olduğunca fazla koymalısınız. Kabartma tozunu da yavaşça ekleyerek, unu da koyabilirsiniz. Hamur kulak memesi yumuşaklığına geldikten sonra hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar koparılır. Yuvarlanan hamur yağlanmış tepsiye dizilir. Üzerine yumurta sarısı sürülüp istenilen malzeme serpilip önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana kadar pişirilir.

Mangal, poğaça ve salata için tüm ihtiyaçlarınız Biçen Market’te! Broşürümüze hemen göz atın, indirimli fırsatlardan sizde kazanın.

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir